YÖK 100/2000 Projesi- Doktora Burs Programının 4. Çağrı Döneminde (http://www.yok.gov.tr/web/100-2000)  Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik ve Veri Bilimi alanında desteklenen üniversiteler arasındadır.

• 2018-2019 Güz Dönemi için Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik alanında YÖK 100/2000 Doktora bursuna başvuruda bulunmak isteyen adayların evraklarını Uygulamalı Matematik Enstitüsü Sekreterliğine 10 Eylül 2018 saat 12:00'ye kadar elden teslim etmesi gereklidir. Başvuran adaylar için 11 Eylül 2018, saat 10:00'da  Uygulamalı Matematik Enstitüsünde mülakat yapılacaktır.
  • Veri Bilimi alanından başvuru yapmak isteyen öğrenciler ODTÜ, Enformatik Enstitüsü ile temasa geçmeleri gerekmektedir.

Burs başvurusu için gerekli koşullar:

• T.C. vatandaşı olmak;
  • Doktora programı için yüksek lisans derecesine, bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak;
  • Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak (yeterlik sınavı sonrası tez önerisi vermemiş olmak);
  • 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmayan olmak;
  • Tez konusu Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik alanında olmak koşuluyla her disiplinden öğrenci başvurabilir (Veri Bilimi alanından başvuru yapmak isteyen öğrenciler ODTÜ, Enformatik Enstitüsü ile temasa geçmeleri gerekmektedir).

Başvuru için gerekli evraklar:

• Transkript (Lisans/Yüksek Lisans) (Halihazırda ilgili programlarda öğrenci olan adayların sadece güncel öğrenci belgesi teslim etmesi yeterlidir);
  • Lisansüstü Sınav Sonucu (ALES/GRE);
  • Yabancı Dil Sınav Sonucu (YDS/TOEFL);
  • Burs programına başvurmak istediğine dair başvurmak istediği alan ve EABD'yi, doktora eğitimindeki durumunu, çalışıp çalışmadığını, kimlik ve iletişim bilgilerini içeren (adres, telefon numarası, e-posta) dilekçe.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Uygulamalı Matematik Sekreterliği - 0312 210 2987

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi 100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuruları