YÖK 100/2000 Doktora Burs Programının 2018-2019 Bahar Dönemi Çağrısında (http://yuzikibinbursu.yok.gov.tr)  Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi alanında desteklenen üniversiteler arasındadır.

• 2018-2019 Bahar Dönemi için Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi alanında YÖK 100/2000 Doktora bursuna başvuruda bulunmak isteyen adayların evraklarını Uygulamalı Matematik Enstitüsü Sekreterliğine 22 Şubat 2019 saat 12:00'ye kadar elden teslim etmesi gereklidir.

Burs başvurusu için gerekli koşullar:

• T.C. vatandaşı olmak;
  • Doktora programı için yüksek lisans derecesine, bütünleşik doktora programı için lisans derecesine sahip olmak;
  • Halen devlet yükseköğretim kurumunda doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olmak (yeterlik sınavı sonrası tez önerisi vermemiş olmak);
  • 657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışmayan olmak;
  • Tez konusu Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi alanında olmak koşuluyla her disiplinden öğrenci başvurabilir.

Başvuru için gerekli evraklar:

• Transkript (Lisans/Yüksek Lisans) (Halihazırda ilgili programlarda öğrenci olan adayların sadece güncel öğrenci belgesi teslim etmesi yeterlidir);
  • Lisansüstü Sınav Sonucu (ALES/GRE);
  • Yabancı Dil Sınav Sonucu (YDS/TOEFL);
  • Burs programına başvurmak istediğine dair başvurmak istediği alan ve EABD'yi, doktora eğitimindeki durumunu, çalışıp çalışmadığını, kimlik ve iletişim bilgilerini içeren (adres, telefon numarası, e-posta) dilekçe.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Uygulamalı Matematik Sekreterliği - 0312 210 2987

Yapay Zeka & Makine Öğrenmesi